U Gornjoj Gušterici otvoren aneks OŠ “Knez Lazar”

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je danas rekonstruisanu OŠ “Knez Lazar” u Gornjoj Gušterici i tom prilikom poručio da će se nastaviti sa ulaganjima u obrazovanju.

U Gornjoj Gušterici sredstvima opštinskog Odeljenja za obrazovanje urađena je rekonstrukcija i izgrađen aneks OŠ “Knez Lazar” u kojoj nastavu od predškolskog do četvrtog razreda pohađa oko pedesetak učenika.

U ovoj školi dograđeni su učionica i hol, uređena vodovodna i kanalizaciona mreža, izgrađeni toaleti, koji do sada nisu postojali u školskom objektu i zamenjena krovna konstrukcija.

U neposrednoj blizini rekonstruisanog školskog objekta, sredstvima opštine Gračanica izgrađen je i predškolski objekat.

Školu je danas, u pratnji saradnika, obišao predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, koji je tom prilikom istakao da se nastavlja sa ravnomernim razvojem svih mesta na teritoriji lokalne samouprave.

“Preserećan sam zbog još jedne izgrađene škole i predškolske ustanove. U Gornjoj Gušterici smo u potpunosti rekonstruisali školu u kojoj će naši osnovci imati bolje uslove za rad i odrastanje. Ulaganje u obrazovanje je u ulaganje u budućnost i ovo je još jedan dokaz da radimo na opstanku i ostanku ovde”, kazao je Popović.

Sa Popovićem se složio i direktor OŠ “Knez Lazar” Dragan Maksimović koji je kazao da je obrazovanje stub našeg opstanka. „Ovo je veliki dan za školu i učenike. Ovim aneksom dobili smo učionicu, mokri čvor koji je bio potreban, rekonstrukcija kvora je urađena, čime su stvoreni mnogo bolji uslovi za rad sa decom“, kazao je Maksimović.

Predstavnik Gornje Gušterice Slađan Mitić ističe da je investicija važna i za selo. “Puno dece čeka da sa radom krene i predškolsko, tako da je ovo pun pogodak za nas”, kazao je Mitić.

Za rekonstrukciju i izgradnju aneksa škole u Gornjoj Gušterici iz budžeta lokalne samourave izdvojeno je oko 47.000 evra.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još