Sednica kosovskog parlamenta bez kvoruma

Na zahtev kosovske opozicije još jedna vanredna sednica parlamenta, na čijem dnevnom redu je bio vladin predlog konačnog sporazuma sa Beogradom, nije održana zbog nedolaska poslanika vladajuće koalicije, prenosi “Zeri onlajn”.

Avdulah Hoti, šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova, rekao je da je nedolazak poslanika vladajuće koalicije “velika neodgovornost za Skupštinu Kosova”.

Šef parlamentarne grupe Pokreta Samoopredeljenje, Glauk Konjufca, rekao je da odsustvo poslanika vlasti na sednici ukazuje na strategiju uloge parlamenta.

Konjufca je rekao da je namera opozicije bila da na današnjoj sednic razmotre vladin dokument na oko 30 stranica, koji je skupštini dostavljen kao sveobuhvatno rešenje u dijalogu sa Beogradom.

Prema njegovim rečima, taj dokument ima mnoge nedostatke, od proceduralnih do materijalnih.

“Veoma smo zainteresovani za otvaranje i raspravu o ovom pitanju pred premijerom i ministrima”, rekao je Konjufca.

Konjufca je kazao da je ovakav odnos vlasti prema opoziciji kontrapoduktivan, imajući u vidu, kako je rekao, stavove pozicije o osnaživanju uloge parlamenta u dijalogu.

“Oni su danas pokazali pravo lice i koja je glavna uloga skupštine”, kazao je Konjufca uvereen da su poslanici većine tako postupili po naređenju svojih političkih šefova.

 

Izvor: RTS / Tanjug

Comments

Pročitaj još