Kosmet, kad se amfiteatar zameni ulicom

Srbi sa Kosova i Metohije i danas nastavljaju mirne proteste zbog taksi Prištine od 100 odsto. Studenti Unije Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici u podne će održati novi performans.

Student prodekan Nemanja Biševac rekao je za RTS da je za danas planiran performans – košarkaška utakmica na kojoj će studenti igrati vezanih ruku.

Prema njegovim rečima, na taj način studenti aludiraju na to što košarkašima Partizana nije dozvoljeno da uđu na Kosmet i odigraju utakmicu.

Biševac je rekao da su studenti u Kosovskoj Mitrovici, iako su roditelji zabrinuti.

“Trudimo se da studentski život bude normalan. Za sada studentske menze rade normalno, ima dovoljno obroka, ali se to može promeniti svakog trenutka”, ističe student prodekan.

Glavni zahtev Srba sa Kosova i Metohije ostaje da se ukinu takse. Juče su održani najmasovniji skupovi u Kosovskoj Mitrovici, Gračanici i Štrpcu.

U zajedničkom Proglasu naveli su da ne odustaju od borbe za pravdu i opstanak.

Izvor RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."