Srpska: Razbojnički upad u crkvu Sv.Nikole u Grnčaru

Večeras, dok se u Prištini nalazi evropski komesar Johanes Han, u Grnčaru je izvršen razbojnički upad u crkvu svetog Nikole i tom prilikom je izvršena krađa, oštećen inventar i oskrnavljena unutrašnjost hrama,saopštila je Srpska lista .

Visoke tenzije koje su rezultat antisrpskih taksi kojima Priština ugrožava opstanak Srba na Kosovu i Metohiji svakoga dana su osnov za druge akcije uperene protiv srpskog naroda, stoji u saopštenju Srpske liste  koja smatra da odgovornost za svaki napad na Srbe i naše svetinje snose podjednako kosovske i međunarodne institucija koje imaju mandat da osiguraju mir i bezbednost svih građana.

Srpska lista najoštrije osuđuje ovaj vandalski čin, i poziva na hitno pronalaženje počinioca kako bi se poslala jasna poruka da je ovakvo ponašanje i ugrožavanje mira neprihvatljivo.

 

RKM (saopštenje)

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."