Odobrena tri Nacrta zakona o Bezbednosnim snagama Kosova

Komisija za Evropske integracije odobrila je tri Nacrta zakona o Bezbednosnim snagama Kosova, sa amandmanima funkcionalne komisije u aspektu usklađenja sa zakonodavstvom Evropske unije.

Poslanica DPK Bljerta Deljiu, rekla je da su ovi Nacrti zakona u skladu sa evropskim zakonima.

Ona je istakla da se oseća dobro, zbog toga što su kao komisija završili ustavnu obavezu, u kojoj učestvuju pozicija, opozicija i zajednice.

Poslanik DSK Armend Zemaj, izrazio je svoju podršku za ove Nacrte zakona i dao svoje primedbe.

“Imajući u obzir kroz šta prolazi Kosovo, moja je primedba i sugestija da reč ‘Republika’ bude unutar tri projekta zakona i neprihvatljivo je da ne bude. Ja ću podržati ove nacrte zakona, ali sa namerom ili bez namere mi klizimo”, kazao je on.

Drugi poslanik DSK Ismet Bećiri, rekao je da je ovo veoma važan moment za Kosovo, gde se pozicija i opozicija ne razlikuju.

 

Izvor: Radio Kontakt plus / RTK2

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."