Vulović: Ugasio sam sve kosovske institucije u Zubinom Potoku

Član Predsedništva kosovske Srpske liste Stevan Vulović rekao je za današnju „Politiku“ da je za proteklih pet godina, koliko je bio predsednik Privremenog organa opštine Zubin Potok, ugasio sve kosovske institucije, tako da u toj opštini sve funkcioniše isključivo po sistemu Republike Srbije.

„Zubin Potok je apsolutno srpska sredina na svaki mogući način“, rekao je Vulović, koji je pre nekoliko dana zbog takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije sa još trojicom predsednika srpskih opština na severu Kosova dao ostavku na mesto predsednika opštine.

Kako je rekao, ostavku je podneo jer je hteo da stavi do znanja da se nikako ne slaže sa odlukom o uvođenju takse od 100 odsto.

On je naveo da ga je na njegov zahtev funkcije razrešila Vlada Srbije, jer nije mogao da obavlja dva posla.

Kako kaže, u kontaktu je s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ali je dodao da ga zove „samo kada ima nešto važno i bitno“.

Što se tiče protesta zbog trgovinskog rata Prištine, Vulović je rekao da ne žele da budu razlog da Priština interviše i da je „na delu miran protest“, te da će poslušati predsednika Vučića i po svaku cenu očuvaju stabilnost i mir.

Za sada nema problema sa snabdevanjem, rekao je Vulović i dodao da „koliko god se oni trudili da zatvore puteve, mi ćemo otvoriti alternativne“.

„Zar zaista neko u Prištini misli da će ugasiti život u ovom delu pokrajine“, zaključio je Vulović za „Politiku“.

Izvor: Tanjug

Foto: Vestinet

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."