Ivanović: Rezerve se smanjuju, zalihe za oko 10 dana

Posle ssastanka kriznog štaba u kosovskoj Mitrovici novinarima se danas obratio dr, Milan Ivanović ,direktor KBC ,i upoznao ih sa rezervama lekova za naredni period.

“Rezerve se smanjuju iz dana u dan tako da u ovom trenutku postoje rezerve kiseonika za oko 7 dana, možda duže ili kraće zavisi od broja bolesnika. Rezerve lekova će potrajati nešto duže ali imamo pojedinih lekova koji su na izmaku  a rezerve su za deset do dvanaest dana, rekao je posle sastanka Kriznog štaba, Milan Ivanović direktor KBC Kosovska Mitrovica.

“Mi zapravo poslednje tri godine imamo sankcije od strane Prištine koje nam onemogućavaju dopremanje lekova , ali ovo sada je potpuna blokada . Pošto je postojala dozvola i saglasnost za kiseonik koji su nam izdavali na 6 meseci ,oni su i tu dozvolu pridodali paketu ovih drakonskih mera protiv života Srba na ovim prostorima .Kada su u pitanju takve dozvole , videćemo kako će se oni dalje ponašati”,dodao je Ivanović.

Na pitanje novinara koji su to lekovi kojih je na zalihama sve manje, rekao je da se radi o anelgeticima, citostaticima i antibioticima ali ima i određenih lekova kojih ima na zalihama i za  duži period.

Direktor Kliničko- bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici dr. Milan Ivanović , kaže da se zdravstvena zaštita pruža adekvatno , da su svi pacijenti zbrinuti za sada i da nema panike ni među pacijentima a ni među zaposlenima. On je optimista u smislu rešavanja novonastale situacije .

 

Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još