• Početna>
  • Vesti>

Pasjane: Zaposleni u ZC Gnjilane obustavili rad na sat vremena zbog povećanja taksi na robu iz Srbije

 Zaposleni u Zdravstvenom centru Gnjilane danas su na sat vremena obustavili rad u toj medicinskoj ustanovi, u znak protesta zbog uvođenja dodatnih taksi Vlade Kosova od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine.
Time je, kako je rečeno na protesnom skupu ispred bolnice u Pasjanu, doveden u pitanje dalji rad i funkcionisanje zdravstvenog centra.
„Zalihe lekova i sanitetskog materijala koje redovno dobijamo iz centralne Srbije su pri kraju, a nove količine ne možemo da uvezemo. Posebno je teška situacija u porodilištu gde smo na izmaku minimalnih količina hrane za bebe“, rekao je za Puls v.d.direktor Zdravstvenog centra Gnjilane doktor Zoran Perić.
Upozorava da su ovom merom takođe pogođeni i svi pacijenti koji moraju da se individualno snabdevaju lekovima iz centralne Srbije, jer im na prelazu ne dozvoljavaju da ih unesu na Kosovo.
„Nadam se da ova mera neće dugo potrajati, jer zaliha imamo za samo desetak dana“, naglasio je Perić i dodao da ova medicinska ustanova pruža zdravstvenu zaštitu za 50 hiljada ljudi, većinom Srba, ali i 10 hiljada Albanaca i pripadnika drugih nacionalnosti.
Današnjem protesnom skupu u Pasjanu prisustvovalo je stotinak lekara i medinskog i pomoćnog osoblja.
Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još