Kocijančič: EU pažljivo prati razvoj situacije na KiM

Portparolka EU Maja Kocijančič izjavila je da EU pažljivo prati današnji razvoj situacije na Kosovu i da je u stalnim kontaktima sa različitim stranama.

“Sve odgovorne institucije na Kosovu moraju u potpunosti da se pridržavaju vladavine prava”, izjavila je Kocijančičeva.

Maja Kocijančič je ponovila snažnu osudu EU kada je reč o ubistvu Olivera Ivanovića u Severnoj Mitrovici.

“Očekujemo da nadležni organi vlasti na Kosovu učine sve što je u njihovoj moći kako bi počinioce ovog zločina izveli pred lice pravde i to bez odlaganja”, kaže Kocijančičeva.

Portparolka EU je i ovom prilikom naglasila da Kosovo krši pravila CEFTA zbog uvođenja tarifa na robu iz Srbije.

“CEFTA ne dozvoljava proizvoljno nametanje tarifa na robu između zemalja”, navela je Kovijančičeva.

Ponovila je i da se Priština kroz Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU obavezala da će primenjivati CEFTA sporazum.

 

Izvor: RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."