• Početna>
  • Vesti>

Misija OEBS-a na Kosovu opremila petnaest škola video nadzorom

Misija OEBS-a na Kosovu u cilju sprečavanja vršnjačkog nasilja opremila je petnaest škola  širom Kosova video nadzorom. Video kamere su postavljene unutar škola, kao i u spoljašnjem delu.

“Kroz ove aktivnosti radimo na stalnom promovisanju koncepta rada policije u zajednici i podržavamo lokalne odbore za javnu bezbednost u realizaciji  projekata koji se odnose na bezbednost  širom Kosova. Projekat odražava zabrinutost roditelja i lidera zajednice. Nadamo se da će kamere doprineti  bezbednijem obrazovnom okruženju za učenike i nastavnike”, rekao je Jan Bratu, šef misije OEBS-a na Kosovu.

Projekat je deo napora Misije da podrži inicijative za bezbednost  u zajednicama lokalnih odbora za javnu bezbednost (LOJB).

Članovi LOJB-a su identifikovali nasilje u školama kao veliki problem.

Misija OEBS planira da i u 2019. nastavi sa montažom kamera za video nadzor i u drugim školama.

Misija OEBS-a na Kosovu zadužena je za zaštitu i unapređivanje ljudskih prava i prava zajednica, demokratizaciju i razvoj sektora javne bezbednosti. Podržava bezbednosne forume u zajednici koji doprinose sigurnosti, bezbednosti i kvalitetu života u lokalnim zajednicama i svim policijskim regionima preko izgradnje kapaciteta i donacije odgovarajuće opreme.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još