Pomoć porodici Zogović iz Peći

Predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uručiće 23. novembra, u Studenskom centru u Kosovskoj Mitrovici, jednokratnu pomoć u iznosu od 1. 000 evra Biljani, Jeleni, Milošu, Mili i Slobodanki Zogović.

“Na adresu našeg Odbora stigla je molba i pismo Jove Popovića, direktora Studenskog centra “Priština” u Kosovskoj Mitrovici,
Molba koja nas nije ostavila ravnodušnim da spoznamo muku, trud, ali i nešto što se retko čuje, vidi i što je možda jedinstveno, što daje nadu našoj srpskoj naciji, našem rodu, našem opstanku kao narodu. Što daje putokaz svim mladim ljudima. Petoro mladih ljudi iz porodice Miodraga Zogovića, koji je mnogo ranije kao Srbin morao napustiti Peć sa svoje petoro dece i tragedijom koja ga zadesila, gubitku supruge i borba za opstanak i život da othrani i usmeri svoje četiri kćeri i jednog sina na pravi put i to sve sa 14. 000 dinara.Veću zahvalnost ocu, srpskoj naciji, svome Kosovu i Metohiji nisu mogli dati od ove”, kaže predsednik Odbora Milorad Arlov.
Kako navodi u saopštenju, Zogovići su studenti, dvoje već na doktorskim studijima na Medicinskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici.
Biljana Zogović rođena 1992. godine, trenutno se nalazi na doktorskim studijama na Medicinskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici, prosek 9,81.
Jelena Zogović rođena 1993. godine isto pohađa doktorske studije na Medicinskom fakulteru u Kosovskoj Mitrovici.
Miloš Zogović rođen 1995.godine, četvrta godina Medicinskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici.
Mila Zogović rođena 1997.godine, treća godina na Medicinskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici.
Slobodanka Zogović rođena 1999. godine na prvoj godini Medicinskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici.
Arlov ističe da posebne zasluge ima otac Miodrag, koji je sam izveo petoro dece na najbolji mogući put.

“Ovaj primer čestite srpske porodice pokazuje da nisu potrebni milioni da se uspe. Zamislite porodicu sa petoro dece i petoro doktora, lekara, petoro dece iz muke i neimaštine izdiglo se i svojom čestitošću, radom i trudom daje nadu ne samo sebi, ne samo svojoj porodici, nego celom srpskom rodu”, ističe Arlov.
Arlov poziva sve zainteresovane i ljude dobre volje da ovako talentovanim mladim ljudima pomognu.

“Ovo je primer kako se opstaje, kako ćemo opstati kao narod. Ovo je primer kako ćemo sačuvati Kosovo i Metohiju. A verujem da ima još, ako ne ovakvih, ali sličnih porodica, pametnih i uspešnih mladih ljudi”, poručuje Arlov.

 

Izvor: TV Most

 

Comments

Pročitaj još