• Početna>
  • Vesti>

Popović uručio ključeve nove kuće porodici Jovanović

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović uručio je danas ključeve novoizgrađene kuće porodici Jovanović iz Gornje Gušterice, koja je do sada živela u teškim uslovima.

Predsednik Popović je tom prilikom istakao da je ispunjeno obećano, da se porodici Jovanović, koja je živela u više decenija staroj i trošnoj kući, obezbede normalni uslovi za život.

“Lično, kao čovek, sam zadovoljan što smo uspeli da usrećimo porodicu Jovanović, koju smo već dugo vremena pomagali i ovo je kurna naše pomoći. Zahvalan sam izvođaču radova, kuća završena mesed dana pre roka jer je želja porodice bida da se u svoj novi dom useli pre krsne slave. Veoma mi je drago što će u novoj kući dočekati goste i proslaviti Aranđelovdan”, kazao je Popović.

Predsednik Popović je istakao da će opština Gračanica nastaviti da pomaže ugrožene porodice.

“Uskoro ćemo i porodicama, kojima su na poslednjem konkursu dodeljeni stanovi u Suvom Dolu, uručiti ključeve. I tu nećemo stati, u Lapljem Selu u toku su završni radovi na izgradnji 24 stana, a u Donjoj Gušterici u toku je izgradnja  još 12”, kazao je Popović.

Popović je ključeve nove kuće uručio domaćinu Zoranu koji se predsedniku Popoviću i opštini Gračanica zahvalio za sve što su učinili da im pomognu. Najzadovoljnija bila je domaćica Snežana.

“Kuća je veoma lepa. Nema više vangli i korita punih vode zbog krova koji je prokišnjavao na staroj kući. Kada mi dođu unuci boraviće na suvom. Nestrpljiva su, stalno me pitaju kada ću se useliti u novi dom. Eto dočekali smo da se uselimo pre slave, daće Bog da se i sin oženi i dovede snaju, da žive u normalnim uslovima”, kazala je Snežana.

Nova kuća Jovanovića je površine 62 metara kvadratnih i sastoji se od dnevnog boravka sa trpezarijom, dve spavaće sobe, hodnik i kupatilo. Izgrađena je sredstvima opštine Gračanica, na osnovu Pravilnika i programa socijalne karte, koji predviđa finansiranje posebnih programa stanovanja.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još