Kosovski parlament skinuo sa dnevnog reda rezoluciju o dijalogu

Poslanici opozicionih partija Demokratski savez Kosova i Samoopredeljenje, napustili su plenarnu sednicu nakon što je parlament odlučio da sa agende skine rezoluciju o dijalogu sa Beogradom koju je predložila opozicija, prenosi “Gazeta ekspres”.

Predsedništvo kosovskog parlamenta saopštilo je da je sporno pitanje uklonjeno sa dnevnog reda na zahtev parlamentarnih grupa koje su obećale da će uskladiti tekst nacrta rezolucije.

Predložena rezolucija kosovskom predsedniku zabranjuje da u dijalogu sa Beogradom razgovara o “razmeni teritorija” ili “korekciji granice”, navodi prištinski list.

Prošle nedelje je opoziciona partija LDK sazvala hitnu sednicu radi glasanja o rezoluciji s ciljem da se kosovski predsednik Hašim Tači spreči da razgovara o “korekciji granice” sa Beogradom.

Rezolucija tada nije usvojena, jer nije bilo kvoruma pošto su poslanici vladajuće koalicije bojkotovali glasanje, tvrdeći da njihove preporuke nisu uzete u obzir, podseća prištinski list.

Izvor: RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."