Veći porez na uvoz robe iz Srbije i BiH

Vlada Kosova danas je odlučila da poveća porez na uvoz robe i proizvoda iz Srbije i Bosne i Hercegovine, prenose kosovski elektronski mediji.

KTV je prenela da će doći do povećanja od 10 odsto na sve proizvode iz ove dve zemlje, izuzev proizvoda koji su međunarodni brendovi.

Ministar trgovine i industrije Endrit Šalja, koji je predložio povećanje, rekao je da je ovo međunarodna praksa.

Zamjenik premijera Enver Hodžaj pozdravio je odluku i istakao da je to odgovor na kampanju protiv Kosova na međunarodnom planu.

Izvor: Radio Kontakt Plus

Foto: Radio Kontakt Plus

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."