Stefanović: Očigledno da postoji nervoza u Prištini

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je očigledno cilj tvrdnji predsednika kosovske skupštine Kadrija Veseljija da je predsednik Srbije neprijatelj Kosova – crtanje mete na glavi Aleksandra Vučića.

“Predsednik Vučić nije neprijatelj Albanaca, ili bilo koga ko živi na prostoru južne srpske pokrajine, već se isključivo bori za interese srpskog naroda na Kosovu i Metohiji”, rekao je Stefanović komentarišući izjavu Kadrija Veseljija.

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji je danas na vanrednoj sednici parlamenta izjavio da “kosovska nezavisnost ima samo jednog neprijatelja – Srbiju i njenog predsednika Aleksandra Vučića”.

Vanredna sednica je sazvana sa ciljem da se ograniče ovlašćenja i mandat kosovskoj delegaciji koja pregovara u Briselu a zakazana je na zahtev opozicionih stranaka Demokratskog saveza Kosova (DSK) i Samoopredeljenja.

Stefanović je naveo da je očigledno da postoji nervoza u Prištini, imajući u vidu da Srbija ima sve veću međunarodnu podršku i da pojedine zemlje povlače priznanje nezavisnosti takozvanog “Kosova”.

“Zato Vučića žele da prikažu kao neprijatelja. Time žele da prikriju sopstvene neuspehe”, podvukao je Stefanović.

Kako je rekao, takvim kvalifikacijama oni predsednika Srbije, koji je više puta nedvosmisleno istakao da se zalaže za mir i stabilnost, hoće da prikažu kao neprijatelja, a time i da ugroze bezbednost, pre svega Srba koji žive na KiM.

“Aleksandar Vučić je neprijatelj samo onima koji misle da Srbe na Kosovu i Metohiji treba ubiti ili proterati, a kojima očigledno smeta to što je predsednik više puta ponovio da to nikada neće dozvoliti”, zaključio je Stefanović.

 

Izvor: RTV Kim / Tanjug

Comments

Pročitaj još