• Početna>
  • Vesti>

Estonija izašla iz KFOR-a, Kuoči: Hvala Estoniji na doprinosu

Pristina,15.11.2017. - Svecana primopredaja duznosti komandanata KFOR-a izmedju odlazeceg komandanta general majora Djovanija Funga (Giovanni Fungo) i dolazeceg komandanta KFOR-a general majora Salvatorea Kuocija (Salvatore Cuoci) obavljena je danas u sedistu komande KFOR-a u bazi Film Siti u Pristini. Ceremoniji su prisustvovali predstavnici kosovskih instirucija, civilnog drustva, verskih zajednica, diplomatskog kora i predstavnici medjunarodnih organizacija na Kosovu. Nakon svecanosti primopredaje duznosti, komandant Zdruzenih snaga NATO u Napulju admiral Dejms Fogo (James G. Foggo III) i buduci komandant KFOR-a general major Salvatore Kuoci obratili su se medijima. (BETAPHOTO/ARMENIJA ZAJMI BESEVIC/DS)

Estonija je posle skoro 19 godina danas izašla iz misije KFOR. Komandant KFOR-a, general-major Salvatore Kuoči, zahvalio se toj zemlji na doprinosu u garantovanju sigurnog okruženja na Kosovu od 1999. godine, naveo je danas na svom sajtu KFOR.

“Hvala što je bila deo naše trajne obaveze u doprinosu izgradnje bolje budućnosti za Kosovo”, zahvalio je Kuoči na ceremoniji obeležavanja izlaska Estonije iz KFOR-a.

Kuoči je ukazao na posvećenost, stručnost i profesionalnost 777 estonskih vojnika koji su 19 godina služili misiji.

Kako je navedeno, iako KFOR gubi jednu od svojih zastava, to samo predstavlja uobičajenu evoluciju živih i dinamičnih misija.

 

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments

Pročitaj još