• Početna>
  • Vesti>

Vanredna sednica kosovske skupštine o dijalogu 31. oktobra

Vanredna sednica kosovske skupštine na kojoj će se se naći pitanje Rezolucije dijaloga Beograda i Prištine, na zahtev Demokratskog saveza, održaće se u sredu 31. oktobra, odlučeno je danas na sastanku predsedništva.

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji je nakon sastanaka sa šefovima parlamentarnih grupa istakao da je u ovom osetljivom trenutku najvažnije da se sve političke partije ujedine kako bi se radilo u interesu svih građana.

“Moramo da ostavimo po strani naše izborne interese i da se usresredimo na izazov koji nije nimalo lak – a to je Srbija. Takođe, građani Kosova treba da imaju poverenja u političke partije, ali i u institucije Kosova koje postoje zarad očuvanja suvereniteta i ustavnosti“, rekao je Veselji.

Odgovarajući na pitanje o podeli Kosova, Veselji nedvosmisleno poručuje da do podele, koju je pominjao predsednik Srbije, neće doći.

“Ako dozvolimo Vučiću da sebe predstavlja modernim, to može biti štetno za Kosovo,jer dok se mi međusobno raspravljamo Vučić promoviše dijalog i partnerstvo, a u isto vreme sam siguran da nije spreman na sve to“, kazao je on.

Predstavnici opozicije koji su i inicirali da se pitanje o daljem toku dijaloga Beograda i Prištine nađe pred poslanicima kosovske skupštine, pozvali su sve svoje kolege da učestvuju u ovoj raspravi.

“Zatražili smo da se sednica održi 31. oktobra, a ne 1. novembra kako ne bismo ometali rad parlamenta. Pozivamo sve predstavnike političkih partija da budu deo ove debate i iskažu svoje mišljenje povodom predložene tačke rezolucije“, kazao je Armend Zemaj iz DSK.

Osim vanredne sednice koja će se održati 31. oktobra, zakazana je i redovna sednica skupštine koja će se održati 1.novembra. Poslednja sednica koju su bojkotovali poslanici opozicije održana je prethodne nedelje. Sastanku predsednika skupštine sa šefovima parlamentarnih grupa prisustvovao je i član Srpske liste Slavko Simić.

 

Izvor: Radio Kontakt plus /  RTK2

Foto: RTK

Comments

Pročitaj još