Rakić sa predstavnicima GIZ-a o investicijama

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić je danas održao sastanak sa predstavnicima nemačke organizacije za međunarodnu saradnju “GIZ” u vezi investiranja u oblasti prikupljanja, odlaganja i tretiranja otpada.

“Ovo je nastavak uspešne saradnje koja je započeta pre dve godine, iza koje su ostali odlični rezultati za naše opštine i naše građane” podsetio je Rakić.

Gradonačelnik Rakić je istakao da opštine na severu Kosova i Metohije pružaju podršku lokalnim kompanijama koje se bave prikupljanjem, odlaganjem i tretiranjem otpada, kao i da su opštine u saradnji sa Evropskom unijom, obezbedile sredstva za izgradnju regionalne deponije na Savinoj steni, ipak, ono što nam nedostaje je odgovarajuća mehanizacija, kao i vozila sa prikupljanje i otpremanje otpada.

“Znajući da je čistoća pola zdravlja deponija na Savinoj steni će omogućiti čistije ulice naših opština, ali i zdraviji život svih nas”  zaključio je gradonačelnik Rakić.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."