Palmer sa albanskim liderima o sporazumu sa Beogradom

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer okupio je u Prištini predstavnike albanskih vladajućih i opozicionih stranaka, u nameri da se upozna sa njihovom spremnošću za moguće ustupke u postizanju sporazuma sa Beogradom.

Prištinski elektronski mediji prenose da je Palmer na sastanku u ambasadi SAD zatražio od strana da direktno odrede na šta su spremne da odustanu, kako bi došlo do priznavanja između Beograda i Prištine.

Sastanku su prisustvovali Ramuš Haradinaj, Kadri Veselji, zamenik šefa DSK Agim Veliju, predsednik Samoopredeljenja Aljbin Kurti, Špend Ahmeti i Mimoza Kusari.

Susret Palmera sa političkim liderima Albanaca nije potvrđen iz ambasade SAD, ali je medijima rečeno da se radi o privatnom sastanku i da oni takve susrete ne komentarišu.

Izvor: RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."