Predstavnici Srpske liste obišli opštinu Gračanica

Predstavnici Srpske liste posetili su danas opštinu Gračanica gde su sa predsednikom Srđanom Popovićem i odbornicima Srpske liste Skupštine opštine Gračanica razgovarali o problemima koji opterećuju Srbe u ovoj lokalnoj samoupravi.

Potpredsednik i poslanik Srpske liste Igor Simić kaže da će predstavnici Srpske liste, na inicijativu predsednika te liste Gorana Rakića, obići sve opštine na Kosovu u kojima žive Srbi, kakobi se upoznali sa njihovim problemima, ali i pronašli rešenja za njihovo prevazilaženje.

„Cilj ove posete je da se izbliza upoznamo sa problemima koje opterećuju Srbe u opštini Gračanica. Ovakva inicijativa će se nastaviti i mi ćemo obići svih deset opština sa srpskom većinom ali i one sredine gde nisu u većini. Ovakva komunikacija je neophodna pre svega kako bi ljudi shvatili da nisu sami“, kazao je Simić.

Prema Simićevim rečima, Gračanica ima značajno mesto kada su Srbi na Kosovu u pitanju, jer je centar okupljanja u ovom delu Kosova. To, kako je istakao, dokazuju najavljene investicije od strane Vlade Srbije.

„Zahvaljujući radu pre svega predsednika Srđana Popovića, ali i razumevanju predsednika Aleksandrav Vučića i direktora Marka Đurića, očekuje se početak gradnje bolnice u Gračanici u iznosu od dva miliona evra. To će omogućiti bolju zdravstvenu zaštitu, zapošljavanje mladih i njihov opstanak i ostanak ovde. Srpski poslanici u Skupštini Kosova će se boriti da kroz budžet za narednu godinu obezbede sredstva za različite projekte, pre svega izgradnju socijalnih stanova za socijalno ugrižene kategorije stanovništava ina taj način Srpska lista na centralnom i na lokalnom nivou daće sve od sebe da stvori bolje uslove za život građana“, rekao je Simić.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović istakao je da je današnja poseta dela rukovodstva Srpske liste za lokalnu samoupravu veoma korisna.

„Odbornici Skupštine opštine Gračanica su takođe imali priliku da postave pitanja i rukovodstvo Srpske liste upoznaju sa problemima sa kojima se susreće opština Gračanica. Nastavićemo sa ovakvim sastancima i posebno mi je drago što će predstavnici Srpske liste obići i druge opštine, čime pokazujemo ono za šta se od samog početka borimo, a to je jedinstvo i želja da radimo sa našim narodom i da se borimo za opstanak na ovom prostoru“, kazao je Popović.

Predsednik Popović je predstavnike Srpske liste upoznao sa aktuelnom situacijom i razvojnim projektima. Jedan od takvih projekata je i izgradnja Srednjoškolskog centra u Lapljem Selu, a koji su predstavnici Srpske liste zajedno sa predsednikom Popovićem danas obišli. Reč je o modernom objektu površine 6.000 kvadrata u kojem će po završetku biti smeštene tri srednje škole izopštine Gračanica.

Član predsedništva Srpske liste Slavko Simić je istakao da predsednik Srđan Popović ima punu podršku Srpske liste, ali i naše Vlade Srbije, direktora Marka Đurića i predsednika Aleksandra Vučića u borbi za bolji život građana, opstanak i ostanak na prostoru Kosova i Metohije.

Opštinu Gračanica danas su obišli i generalni sekretar Srpske liste Zoran Mojsilović, poslanici Verica Ćeranić i dr Miljana Nikolić.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još