19 godina postojanja i rada Radio Gračanice

Foto: RTV Gračanica

U nedelju 21. oktobra Radio Gračanica obeležila je 19 godina postojanja i rada.

Čestitka direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića
“Poštovani gospodine Miciću,
U ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju i svoje ime, Vama, urednicima i svim zaposlenima čestitam 19. godinu postojanja i uspešnog rada vašeg radija.
U proteklih devetnaest teških godina postali ste nezaobilazni izvor profesionalnog i objektivnog informisanja u pokrajini. Svakodnevnim izveštavanjima o životu našeg naroda na Kosovu i Metohiji, pokazali ste odgovornost prema profesiji, ali i prema teškom istorijskom trenutku u kome se kao država i kao narod nalazimo.
Vaše dosledno zalaganje za mir i toleranciju, principi kojima se rukovodite skoro pune dve decenije, zaslužuju poštovanje i svaku moguću podršku.
Radio televijski centar „Gračanica“, koji u okviru vaše kuće postoji nešto više od dve godine, emituje različite programske sadržaje, a velika gledanost vašeg programa najbolji je pokazatelj kvaliteta koji nudite, što zaslužuje pohvalu i čestitke.
Želim vam još puno uspešnih godina. Budite i dalje medijska kuća koja promoviše doslednost i vrhunski profesionalizam, a nacionalni interesi srpskog naroda neka vam kao i do sada budu najznačajnija tema i svakodnevna briga. SREĆAN ROĐENDAN!”, navodi se u čestitki direktora Kancelarije za KiM, Marka Đurića.

 

Čestitka direktorke JP “Mreža Most” Slađane Ivančević

Drage moje kolege,
Čestitam vam na uspehu koji ste postigli za 19 godina postojanja i rada Radija Gračanice…ovo je veliki dan za sve nas…za Gračanicu, Kosovo i Metohiju i našu majku Srbiju.
Presrećna sam što sam pre nekoliko godina dobila priliku da postanem deo tima i da zajedno sa vama, naš radio, dobre reputacije, velikog uspeha, prisutnog u najtežim trenucima za naš narod na Kosovu i Metohiji, pretvorim u Radio Televiziju Gračanica, koja ne šalje samo svoj glas nego i svoju sliku u dom i srce svakog našeg sunarodnika kojem je jedina želja da ostane i opstane na ovim prostorima, u srcu Srbije, na Kosovu i Metohiji.
Svaka reč koju šaljem budi emociju, izaziva suzu, ali ne od tuge i straha, nego od ponosa i snage da zajedno, svi skupa, puni istine i hrabrosti nastavimo do trenutka kada neće moći da nas pitaju ko smo, šta smo i šta hoćemo, jer mi smo Radio Televizija Gračanica, oči i uši našeg naroda i hoćemo slobodu i mir, ne samo za nas, nego za sve dobre ljude na ovom svetu.
Drage kolege i dragi prijatelji…i posle 19 godina, ovo je tek početak za nas…podignute glave ponosno koračajte svojom zemljom, svojom Srbijom. Osmeh na lica i idemo dalje, biće možda još mnogo godina patnje i borbe ali nismo sami. Zahvaljujući podršci svoje države, čeka nas sigurnost i sreća, jer znamo ko smo, zašto naše srce kuca i znamo da je ovde, na Kosovu i Metohiji, naše sunce koje nas greje i čuva…
Mi smo Mreža Most, mi gradimo mostove, mi smo uvek tu, gde treba i kada treba, mi smo Radio Televizija Gračanica, mi smo prijatelji, braća i sestre…
Drage moje kolege, čestitam vam 19-ti rođendan i želim još puno godina uspešnog rada i ne zaboravite svoju misiju…Čuvajte svoju zemlju…Istinom protiv laži…Srcem protiv mržnje i svet će biti naš…naš Svet…naše Kosovo i Metohija…počastvovana sam što sam deo vas…
Slađana Ivančević

 

Koordinator RTV Gračanica Saša Micić:  Voleo bih da se od danas iz našeg studija čuje samo lepa reč i lepa vest 
Radio Gračanica postoji, radi, informiše srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji od 1999.godine. Svoj rad je započela u skromnim prostorijama u Domu kulture u Gračanici i u najtežim životnim trenutcima kosovsko-metohijskih Srba bila na vrhuncu svog zadatka.
Koordinator RTV Gračanica Saša Micić obraćajući se gostima na obeležavanju 19 godina od osnivanja Radio Gračanice istakao je da bi svojim novinarima poželeo da više nikada ne moraju da izveštavaju o tužnim i nemilim događajima sa ovih prostora, kojih je prethodni dugi niz godina bilo i previše.
“Najpre, zahvaljujem direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju gospodinu Marku Đuriću na srdačnim čestitkama i rečima ohrabrenja i podrške za naš dalji rad u informisanju. Zahvaljujem i direktoru JP Mreža Most gospođi Slađani Ivančević koja je bila inicijator našeg daljeg unapređivanja radijskog, a posebno televizijskog programa, koji proizvodimo nešto više od dve godine. Moram da se zahvalim i svim svojim kolegama iz poslovnih jedinica Mreže Most, bez kojih RTV Gračanica danas ne bi bila ovde gde je sada, i posebno jer smo svih ovih godina imali odličnu saradnju koju ćemo unapređivati ubuduće. Zahvalnost dugujem i predsedniku opštine Gračanica gospodinu Srđanu Popoviću na odličnoj saradnji i podršci koju svakodnevno pruža u našem radu. Svojim novinarima bih poželeo da nikada više ne moraju da izeštavaju o tužnim i nemilim događajima. Voleo bih da se od danas iz našeg studija čuje samo lepa reč, lepa vest”, poručio je Saša Micić, koordinator PJ RTV Rračanica.
Dužnost Radio Gračanice je prema rečima koordinatora PJ RTV Gračanica Saše Micića da u daljem radu nastavi da svoje slušaoce informiše pravovremeno, tačno i o svim zbivanjima na ovim prostorima. Dodao je da je zadatak više, da poverenje stečeno radom radija, prenese i svojim gledaocima putem malih ekrana.

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović: Novinarske ekipe uvek u pravo vreme i na pravom mestu 

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović prisustvovao je obeležavanju 19 godina rada i postojanja Radio Gračanice i tom prilikom istakao značaj našeg medija za ovdašnje stanovništvo.
„Svi mi znamo šta za nas znači Radio Gračanica i koliko je uvek bila uz svoj narod i koliko je pravim informacijama i profesionalnim radom informisala naše stanovništvo ovde i kada su bila najteža vremena. Zahvalio bih se Kancelariji za KiM, Marku Đuriću i vašoj direktorici Slađani Ivančević koji pomažu Radio Televiziju Gračanica, kao i direktoru RTV Gračanica Saši Miciću, koji je uspeo svu tu pomoć da inkorporira u jedan pravi proizvod i napravi izvanredne rezultate“, naglasio je Popović.
On je istakao da opština Gračanica ima veoma dobru saradnju sa RTV Gračanica i da su novinarske ekipe uvek u pravo vreme i na pravom mestu.
„Svaka čast novinarima što uvek postignu da isprate svaki događaj jer bez njih ova priča ne bi bila ovako uspešna. Oni se uvek nađu na pravom mestu, u pravo vreme, uvek saslušaju sagovorike i, što je za nas političare dosta bitno, uvek na pravi i profesionalni način izveste“, napomenuo je gradonačelnik Gračanice i poručio da je Radio Gračanica bila i ostaje servis građana.

Ljiljana Janković TV Most: Radio Gračanica hroničar zbivanja na ovim prostorima – Svetla budućnost pred ovim medijem
U svoje lično ime i u ime svih radnika TV Most, čestitam rođendan Radio Gračanici, svi smo ponosni i srećni i zadovoljstvo mi je biti i danas, kao i uvek u Gračanici, istakla je koordinator TV Most Ljiljana Janković na obeležavanju 19 godina postojanja Radio Gračanice.
„Ja sam htela da podsetim na neko teško vreme kada je rođena Radio Gračanica i to je bilo vreme kada je bilo gotovo nemoguće da srpska reč, zapravo informacija o onome šta se zaista dešava srpskom narodu ovde dopre u javnost, a Radio Gračanica je to uspela velikim naporima, zalaganjima i u tome je zapravo jedan od najvećih značaja ovog medija“, istakla je Ljiljana Janković.
Ona je napomenula da ono što je Radio Gračanica do sada pokazala govori da je svetla budućnost i dalje pred ovim medijem.
„Kao prvi čovek TV Most, želim da istaknem izuzetnu saradnju koju imamo sa Radio Gračanicom i TV Gračanica. Ta saradnja se odvija na nivou poslovnih jedinica jednog sistema, a to je Mreža Most . Rezultat te saradnje je to što je svaki iole važan događaj propraćen i mislim da će tako ostati i ubuduće“, naglasila je Jankovićeva i dodala da će Radio Gračanica kao i TV ostati hroničar zbivanja na ovim prostorima i medij koji će širiti istinu o onome što se dešava na Kosovu i Metohiji, a pre svega o situaciji u kojoj živi srpski narod.

UNS-DNKiM:  Nastavite putem kojim ste krenuli
Devetnaest godina postojanja i rada Radio Gračanice čestitali su mnogobrojni saradnici našeg medija, kao i UNS i Društvo novinara Kosova i Metohije, čiju čestitku prenosimo u celosti:
„Poštovani direktore, urednici, novinari i zaposleni na Radio Gračanici,
Veliko nam je zadovoljstvo, da povodom 19 godina rada i funkcioniranja Radio Gračanice, uputimo iskrene čestitke vama koji ste opstali u veoma teškim vremenima za srpski narod i srpske medije i uprkos svemu istrajali. Nastavite putem kojim ste krenuli a to je pre svega jačanje profesije i modernizacija i na tom putu Udruženje novinara Srbije biće uvek vaša podrška. Verujemo da ćete i u buduće ukazivati na probleme koje je neophodno rešavati i biti jedan od glavnih stožera informisanja srpske zajednice na Kosovu i Metohiji. Neka vam je srećna godišnjica“, navodi se u čestitku koju su potpisali Vladimir Radomirović, predsednik Udruženja novinara Srbije i Budimir Ničić, predsednik Društva novinara Kosova i Metohije.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica/ Radio Gračanica

Comments

Pročitaj još