• Početna>
  • Vesti>

Ljajić: Srbi o svim napadima da obaveštavaju međunarodnu zajednicu

Ministar u Vladi Srbije Rasim Ljajić je, gostujući u jutarnjim vestima TV Prve, objasnio da bi Srbi trebalo da o svemu što im se dešava, a pogotovo o svim napadima koje doživljavaju, da obaveštavajau sve međunarodne organizacije, kao što su to činili i Albanci devetesetih godina.

Govoreći o poslednjem incidentu na Kosovu, u kom je grupa Albanaca kamenovala autobuse u kojima su bili Srbi kod mesta Istok, Ljajić ocenjuje da taj incident više nema nikakve veze sa politikom, već sa elementarnim ljudskim pravima i bezbednošću ljudi, koji su predmet napada samo zbog vere.

“Srbi bi trebalo da se ponašaju kao Albanci devedesetih da o svemu šta im se dešava obaveštavaju međunarodnu zajednicu. To doduše neće ništa rešiti, ali će skrenuti pažnju javnosti. Jer, svet se mnogo promenuio za poslednjih 10 godina i svi su postali ostljivi na ugrožavanja manjinskih i ljudskih prava”, istakao je Ljajić.

S druge strane, on objašnjava da “sva ova atmosfera ukazuje na to da nismo blizu rešavanja kosovskog poreblema”. S jedne strane, kako kaže, nema spremnosti Prištine, niti demokratskog legitimiteta da se iznesu te promene. S druge strane, međunarodna zajednica ima druge probleme u fokusu, a mi ćemo još morati da čekamo da to pitanje dođe na njihov dnevni red, dodao je Ljajić.

 

Izvor: RTV Puls / Prva TV

Comments

Pročitaj još