Popović: Beograd da prekine pregovore sa Prištinom ako…

Ministar i predsednik SNP Nenad Popović smatra da Beograd treba da prekine pregovore sa Prištinom ako ona ne odustane od procesa formiranja vojske.

Popović je naveo da nakon poslednjih odluka kosovske skupštine o formiranju tzv. vojske Srbija treba da zahteva od “zapadnih sponzora lažne države Kosovo – da nateraju svoje štićenike da hitno stave van snage takvu odluku, jer će u suprotnom Srbija prekinuti sve dalje pregovore sa separatistima na Kosovu”, saopšteno je iz SNP.

Prema rečima Popovića, ova odluka je “poslednji ekser u sanduk” Briselskih sporazuma koji se vode pod okriljem Evropske unije. “Posle ovakvih koraka Prištine, Srbija treba da preispita dalje sprovođenje dogovora koji su doneti u okviru Briselskih sporazuma, jer je sada jasno da su ti dogovori ništavni pred silom terorista iz Prištine i njihovih zapadnih zaštitnika”, ukazuje Popović. On smatra da Srbija kao odgovorna država mora jasno da stavi do znanja svima da neće dopustiti dalja poniženja i da će preduzeti sve mere da zaštiti svoje državne i nacionalne interese. “Jasno je da Srbija u ovom trenutku mora još snažnije i čvršće da sarađuje sa našim saveznikom Rusijom po pitanju Kosova, kako bi se u narednom periodu sprečilo ukidanje UNMIK i formiranje takozvane Vojske Kosova, kao i da bi se obezbedilo poštovanje Rezolucije 1244 i sačuvala bezbednost Srba u južnoj srpskoj pokrajini”, istakao je Popović.

 

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments