• Početna>
  • Vesti>

Bratu i Popović o nastavku saradnje između opštine Gračanica i OEBS-a

Predsednik opštine Gračanica, Srđan Popović, sastao se danas sa šefom misije OEBS-a na Kosovu Janom Bratuom, sa kojim je razgovarao o ekonomskom razvoju, poboljšanju uslova života mladih i bezbednosnoj situaciji.

Šef misije OEBS-a na Kosovu posetio je opštinu Gračanica u okviru redovnih poseta lokalnim samoupravama na Kosovu. Prema njegovim rečima sastanak je bio veoma konstruktivan jer su razmatrane mnoge teme u cilju unapređenja života građana i pronalaženje najboljih načina kako misija OEBS-a može da pomogne.
“Jedno od pitanja o kojima smo razgovarali je nivo kriminala u opštini Gračanica jer znam da je u prošlosti bilo problema u vezi sa tim pitanjem. Misija OEBS-a je vršila lobiranje u pravcu toga da se poboljšaju uslovi na nivou bezbednosti na teritoriji opštine Gračanica. Iz današnjeg ragovora sa predsednikom Popovićem shvatio sam da je došlo do poboljšanja situacije. Takođe smo razgovarali i u vezi zdravstvenih usluga i planova vezanih za izgradnju bolnice kao i planova u vezi sa ekonomskim razvojem u opštini. U dodatku smo razgovarali i o situacije u vezi mladih i uopšteno mogu reći da smo ponudili saradnju misije OEBS-a. To je dijalog koji će se nastaviti”, kazao je Bratu za opštinsku info službu.
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović kazao je u razgovoru sa šefom OEBS-a na Kosovu da ceni doprinos koji je ova misija dala u mnogim segmentima razvoja Gračanice.
“Misija OEBS-a je uvek bila velika podrška opštini Gračanica. Nadamo se da ćemo našu saradnju po mnogim pitanjima u budućnosti unapređivati i da će se rezultati te saradnje reflektovati i na samom terenu u cilju poboljšanja uslova naših građana“, rekao je Popović nakon sastanka sa Janom Bratuom.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još