• Početna>
  • Vesti>

Rakić: Srbi i njihovi predstavnici bez prava da iznesu politički stav

 

Predsednik Srpske liste Goran Rakić pružio je podršku predstavnicima ove liste, koji su, kako je naveo, danas bili izloženi uvredama poslanika albanskih partija u parlamentu u Prištini, zbog njihovog političkog stava.

Kosovska skupština usvojila je danas u prvom čitanju sva tri vladina predloga zakona o transformaciji KBS u vojsku, a predstavnici Srpske liste su odmah nakon usvajanja dnevnog reda napustili salu.

“Sramno ponašanje nažalost nije bilo dovoljan razlog da predsedavajući prekine sednicu ili bar uputi izvinjenje zbog ovih uvreda i kršenja poslovnika, što najbolje odslikava odnos većine prema Srbima na Kosovu i Metohiji”, ističe Rakić.

Rakić dalje navodi da su danas članovi Srpske liste svojim držanjem pokazali da su pravi predstavnici srpskog naroda, koji neće pokleknuti pred bilo kojim prizemnim uvredama i anticivilizacijskim ponašanjem.

On naglašava da su iz ove liste apsolutno razočarani i ćutanjem međunarodnih predstavnika, čiji su izaslanici bili prisutni u sali, kada su, kako navodi, srpski poslanici bili vređani, ali na to nisu reagovali.

“Da li to znači da Srbi i njihovi predstavnici nemaju pravo da iznesu svoj politički stav?”, upitao je Rakić.

“Znam ja da su i stranci i albanski političari navikli da imaju podobne Srbe u institucijama, koji ćute i podržavaju sve predloge koji dođu na dnevni red, ali su ta vremena prošla, i neće se ponoviti”, zaključuje Rakić.

 

 

Izvor: Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još