• Početna>
  • Vesti>

Priština: Uhapšeno pet lica osumnjičenih za trgovinu oružjem

Kosovska policija uhapsila je danas pet lica zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovine oružjem, saopšteno  je iz policije.

Kosovska policija, odnosno Direkcija  za istragu organizovanog kriminala, u saradnji sa državnim tužilaštvom, sprovela je višemesečnu intenzivnu istragu u cilju otkrivanja kriminalnih aktivnosti nekih od osumnjičenih, koji su kontinuirano bili uključeni u izvršenje krivičnih dela krijumčarenja oružja i danas je uhapšeno pet lica osumnjičenih za trgovinu oružjem, navodi se u saopštenju.

“Na osnovu naloga nadležnog suda, sprovedena je policijska operacija “TRUDA”, u kojoj je uhapšeno pet osumnjičenih i izvršen je pretres  kuće i imovine osumnjičenih. Kontrole su sprovedene na četiri lokacije u regionu Prištine i na jednoj lokaciji u regionu Mitrovice”, stoji u saopštenju.

Tokom ove policijske operacije uhapšeni su kosovski Albanci: S. V. (1965.), R. V. (1967.), H. A. ( 1977.), S. Sh. ( 1953.) i E. Sh. (1980.).

Od materijalnih dokaza, zaplenjeno je: 5 pištolja, 6 gasnih pištolja “Ekol” specijal 99. 9 mm, 1 poluautomatska puška,3 lovačke puške, 2 vazdušne puške, 341 šaržer za municiju različitog kalibra, različiti delovi oružja, 4 mobilna telefona, 6400 evra (navodno stečenih kriminalnim aktivnostima) i dva vozila (korišćena kao sredstva za izvršenje krivičnog dela), navedeno je u saopštenju.

Osumnjičeni su, na osnovu odluke tužioca, upućeni u pritvor.

 

Izvor: Radio Kontakt plus

Foto: KP

Comments

Pročitaj još