Gračanica: Razgovorom do rešavanja problema

U nadi da će rešiti probleme koji ih muče desetoro građana razgovaralo je danas sa predsednikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem. Popović je i ovog četvrtka razgovarao sa građanima, kako bi u direktnoj komunikaciji saznao sa kakvim se nevoljama suočavaju.

Problemi, kao i tokom predhodnih prijema građana, su socijalne i egzistencijalne prirodeMeđu prvima na razgovor sa predsednikom Popovićem jutros je stigao Ivica Stojanović iz Kmetovca iz opštine Gnjilane.

„Imam četvoro dece, živimo od socijalne pomoći i jedva sastavljamo kraj s krajem. Tražio sam materijal za kuću ili bilo kakvu drugu pomoć koja bi nam olakšala život. U Gnjilanu nikakvu pomoć nisam mogao da ostvarim. Verujem da će, ukoliko može, predsednik Popović pomoći, kaže da postoje mogućnosti“, kazao je Stojanović.

Prvog čoveka opštine Gračanica sa svojim problemima upoznala je i Nada Ristić, interno raseljeno lice iz Prištine, trenutno nastanjena u Skulanevu.

„Tražila sam pomoć za adaptaciju kuće ili izgradnju nove. Nadam se da će predsednik nešto pomoći, jer sam interno raseljeno lice. Veoma sam zadovoljna prijemom i razgovorom“, kazala je Nada.

Igor Ivanović iz Gračanice tražio je pomoć oko rešavanja problema sa čestim plavljenjem domaćinstva.

„Živim na uzvišenju u rubnom delu Gračanice. Problem je kada je kišna sezona, do sada mi je domaćinstvo poplavljeno šest puta, a stara kuća je zbog toga počela da propada. Tražio sam pomoć oko rešavanja ovog problema, ja nisam u mogućnosti da to rešim“, kazao je Ivanović.Sa prijemom građana nastaviće se i naredne nedelje.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."