Dučić: Doći do dogovora da građani žive normalno

Pukovnik Nik Dučić, komandant vojne baze Bondstil, pred odlazak sa Kosova kaže da su mu utisci isti kao i kada je došao u misiju: “Situacija na Kosovu ostaje sigurna i bezbedna”.

Na pitanje, kako na kraju svog mandata na Kosovu vidi situaciju, pukovnik Dučić je kazao da je sa tačke gledišta Kfora, ona sigurna i bezbedna, te da se građani danas više brinu za ekonomiju.

“Ono što ja vidim što su mi građani rekli u razgovoru je da su više zabrinuti za ekonomiju, nego za opštu sigurnost. Kako god, političari treba da dođu do dugotrajnog dogovora kako bi narod nastavio sa svojim životom, da građani imaju neke mogućnosti sa svoje strane, da žive jedan normalan život”, kazao je Dučić ispred manastira Gračanice gde je danas boravio.

Dučić je izbegao da odgovori na pitanje kakav je njegov stav o transformaciji Bezbednosnih snaga Kosova koja se planira, s obzirom na to obzirom da je po Rezoluciji 1244 predviđeno da jedina vojna snaga na Kosovu može biti Kfor.

 

Izvor: RTV Kim

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."