Sajam zapošljavanja u četvrtak u Štrpcu

Pokrajinska služba za zapošljavanje AP Kosova i Metohije – Filijala Priština  u saradnji sa Opštinom Štrpce, organizuje Sajam zapošljavanja i preuzetništva u četvrtak, 18.oktobra  od 12 do 14 sati u Domu kulture „Sveti Sava“ u Štrpcu.

Ponudu slobodnih poslova, promociju i prezentaciju svojih proizvodnih i uslužnih delatnosti na Sajmu će predstaviti preko 25 firmi iz Sirinićke župe, koje imaju potrebu za angažovanjem oko 50 radnika različitih profila i stepena stručne spreme.

Karakteristika ovog regiona su male porodične firme pretežno u oblasti poljoprivrede, skladištenja poljoprivrednih proizvoda, proizvodnje zdrave hrane i lekovitog bilja sa Šare, kao i zanatske radionice mleka i mlečnih proizvoda, peciva i slatkih proizvoda, servisnih usluga, proizvodnje i distribucije planinske vode. Na ovoj manifestaciji i Ski centar „Brezovica“ će se predstaviti sa bogatom turističkom ponudom…

Nezaposleni će na sajmu biti u prilici da uspostave direktan kontakt sa poslodavcima, predstave im se i predaju svoju radnu biografiju. Od saradnika Nacionalne službe za zapošljavanje nezaposleni i poslodavci će moći da dobiju sve informacije o aktuelnim programima za podsticanje zapošljavanja, kao i svaku vrstu pomoći oko učešća u konkretnim programima i merama APZ.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još