Uhapšeni osumnjičeni za napad na mladiće albanske nacionalnosti

Četiri osobe uhapšene su zbog napada na dvojicu mladića albanske nacionalnosti u Futoškoj ulici u Novom Sadu.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je policija posle intenzivne višečasovne istrage identifikovala sve napadače koji su pretukli dvojicu mladića i uhapsila četiri osobe osumnjičene za ovo krivično delo.

“Pronađena je i odeća, koju su osumnjičeni nosili u nedelju ujutru prilikom napada, što je važno za nastavak istrage”, istakao je Stefanović, navodi se u saopštenju MUP-a.

Iako dosadašnja istraga, uključujući i razgovor sa osumnjičenima, ali i jednim od oštećenih, ukazuje da ovaj incident nije podstreknut na nacionalnoj osnovi, policija će ispitati sve navode veoma detaljno i doći do potpune istine, ističe ministar.

“Srbija neće biti zemlja u kojoj se bilo ko, bez obzira na nacionalnu, versku ili neku drugu pripadnost, oseća ugroženim, niti će biti zemlja u kojoj će divljački napadi proći nekažnjeno”, navodi Stefanović.

Prema njegovim rečima, ovo je država u kojoj vlada pravo i u kojoj će svaka vrsta nasilja biti najstrože sankcionisana, a policijski i tužilački organi reagovaće brzo i efikasno kako bi građani bili bezbedni i sigurni.

 

Izvor RTS

Comments