• Početna>
  • Vesti>

Hrvatska predsednica za podršku evropskom putu Beograda i Prištine

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas da Srbiju i Kosovo treba podržati na njihovom evropskom putu i dodala da se Hrvatska neće mešati u dijalog Beograda i Prištine.

“U razgovore Beograda i Prištine se Hrvatska neće mešati, ali će ih pratiti i ohrabrivati”, rekla je Grabar Kitarović u Zagrebu posle razgovora s generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, prenela je N1 televizija.

Što se tiče nedeljnih opštih izbora u BiH, Grabar-Kitarović je rekla da “bez obzira na prve euforične i neprimerene izjave iz susedstva čvrsto veruje u dobrosusedske odnose s BiH”.

“Lično ću se zalagati za njih, za dobrobit hrvatskog naroda i svih drugih naroda u BiH, za evroatlanski put BiH i njihovo članstvo u EU”, naglasila je hrvatska predsednica.

Generalni sekretar NATO stigao je danas poslepodne iz Beograda u Zagreb gde je razgovarao s hrvatskim zvaničnicima. On je rekao da je “impresioniran napretkom” Hrvatske i da je zahvalan na njenoj pomoći u jačanju odbrane i sigurnosti Saveza.

Izvor: Beta

Comments

Pročitaj još