Hrvatska predsednica za podršku evropskom putu Beograda i Prištine

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas da Srbiju i Kosovo treba podržati na njihovom evropskom putu i dodala da se Hrvatska neće mešati u dijalog Beograda i Prištine.

“U razgovore Beograda i Prištine se Hrvatska neće mešati, ali će ih pratiti i ohrabrivati”, rekla je Grabar Kitarović u Zagrebu posle razgovora s generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, prenela je N1 televizija.

Što se tiče nedeljnih opštih izbora u BiH, Grabar-Kitarović je rekla da “bez obzira na prve euforične i neprimerene izjave iz susedstva čvrsto veruje u dobrosusedske odnose s BiH”.

“Lično ću se zalagati za njih, za dobrobit hrvatskog naroda i svih drugih naroda u BiH, za evroatlanski put BiH i njihovo članstvo u EU”, naglasila je hrvatska predsednica.

Generalni sekretar NATO stigao je danas poslepodne iz Beograda u Zagreb gde je razgovarao s hrvatskim zvaničnicima. On je rekao da je “impresioniran napretkom” Hrvatske i da je zahvalan na njenoj pomoći u jačanju odbrane i sigurnosti Saveza.

Izvor: Beta

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."