• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Dogovor sa Stoltenbergom, brzi kontakt u slučaju krize na KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se danas dogovorio sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom da u slučaju bilo kakve krizne situacije na KiM mogu brzo da stupe u kontakt, kako bi mogli da se spreče sukobi i teže posledice.

Aleksandar Vučić je rekao da je zamolio Jensa Stoltenberga da se ne smanjuje misija Kfora na KiM, jer je to jedina zaštita za srpski narod.

“Imao sam duge razgovore sa Stoltenbergom i razgovarali smo o svim vrstama saradnje Srbije i NATO-a. Ta saradnja je dobra i imamo dosta zajedničkih aktivnosti. Posebnu pažnju smo obratili pitanju KiM i na ulogu Kfora i bezbroj puta sam ga molio da ne smanjuje svoju misiju na KiM”, rekao je Vučić ističući da Kfor ima efektinu ulogu u zaštiti Srba.

Vučić ističe da su se dogovorili da u svakom trenutku kada postoje krizne situacije mogu da stupe u kontakt kako bi se izbegle teže posledice i zahvalio mu što je to prihvatio.

“Ako budemo imali potrebe u najkraćem roku, od nekoliko minuta stupićemo u kontakt i moći da rešavamo to odmah i pomognemo, kako bismo mogli da objasnimo šta je to što se dešava na terenu i pomognemo u zaštiti stanovništva”, kaže Vučić.

Malo mi je lakše jer ćemo moći da kažemo šta se dešava na terenu i pomognemo u zaštiti stanovništva, istakao je Vučić.

RTS

 

Comments

Pročitaj još