• Početna>
  • Vesti>

Prilužje, meštani traže smenu direktorke Doma zdravlja

Žitelji Prilužja i deo zdravstvenih radnika lokalnog Doma zdravlja traže ostavku direktorke te ustanove Jelice Đorđević, nezadovoljni njenim odnosom prema pacijentima, zaposlenima i uslovima za pružanje zdravstvene zaštite preostalim Srbima u ovom delu Kosova.

Đorđe Milić, jedan od pacijenata u Prilužju, koji boluje od bubrega kaže da su razlozi mnogobrojni, počev od uslova za lečenje pacijenata, pa do vozila.”U vozilima zatvorenike da voze je greh, a ne nas pacijente. Zdravog čoveka da vozite u njima, on će da se razboli”, kaže Đorđe Milić.Meštani Prilužja počeli su da se okupljaju ispred Doma zdravlja kako bi skrenuli pažnju na, kako kažu “bahataost i nemar” direktorke Đorđević.

Ukazuju da je zaposlenima uskratila pravo na pauzu tokom smena.”Ako neki radnik izađe nešto da kupi, onda mu se skida 20 odsto od plate. Upravni odbor nije sazvan osam godina, nijedan sastanak nije održan da se dogovorimo šta da radimo i na koja vrata da tražimo pomoć”, preneo je Zoran Kostić, član Upravnog odbora u Domu zdravlja u Prilužju.

Jedan od lekara u ovoj ustanovi Mirko Mašić poručio je da ovim okupljanjem radnici i meštani žele da skrenu pažnju Vladi Srbije, da im reši problem.Doktor Mašić smatra da jedna takva ustanova – primarna ustanova, utiče na opstanak i ostanak našeg naroda na Kosovu.

“Ovde se leče svi, od dece do ponzionera, i jednostavno sve oči su nekako uprte u nas i ljudi očekuju od nas pomoć a mi jednostavno sa ovakvim načinom funkcionisanja nismo u mogućnosti da njima sve pružimo. U toku zimske sezone nemamo grejanje, a služba funkcioniše 24 časa. Sve bi to bilo razumljivo da se sredstva ne koriste u privatne svrhe”, rekao je Mašić.

U Prilužju živi više stotina srpskih domaćinstava, a lokalni Dom zdravlja u ovom selu najbliži je i preostalim Srbima u Plemetini, Babinom Mostu, Crkvenoj Vodici, Janinoj Vodi, Gracu.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još