Živanović: Pored akvarela i nove tehnike na ovogodišnjoj koloniji

I ove godine se u Zubinom Potoku, tradicionalno organizuje Likovna kolonija akvarela”Gazivode 2018″.Sinoć je otvaranjem izložbe radova sa prošlogodišnje kolonije svečano počela ova kulturna manifestacija koju organizuje Dom kulture “Stari Kolašin”a pokrovitelj je opština Zubin Potok i Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

“Očekujem da će se svi učesnici kolonije u tom susretu sa našom prirodom , našim hramovima i pejzažima družiti i stvarati nova umetnička dela , a ona će krasiti nove izložbe u našem Domu kulture.Sve postavke se čuvaju pa će i ova biti deo našeg bogatog opusa, sa kojim planiramo da se predstavimo na izložbama u Nišu, Kruševcu pa i Beogradu”rekla je  najavljujući likovnu koloniju u emisiji “Mitrovica na dlanu” Radio Kosovske Mitrovice Andrijana Živanović, direktorica Doma kulture “Stari Kolašin”.

Dodala je ,da ova kolonija neguje akvarel kao jednu od najtežih tehnika u likovnoj umetnosti, ali imamo želju da napravimo iskorak i zato smo ove godine pozvali istoričare umetnosti i likovne umetnike čija specijalnost nema veze samo sa akvarelom , već i sa ostalim tehnikama kroz zanimljivu digitalnu savremenu umetnost ali i vajare,dodala je Živanović.

Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."