Pajić: Obrazovanje stub opstanka Srba na KiM

Posebni savetnik ministra prosvete i tehnološkog razvoja Republike Srbije Aleksandra Pajić razgovarao je danas u Ranilugu sa direktorima osnovnih i srednjih škola u Kosovskom Pomoravlju o aktuelnoj situaciju i izazovima.

“Sagledali smo funkcionisanje školskog sistema u ovom delu Republike Srbije, kako pozitivne strane, tako i probleme s kojima se suočavaju prosvetni radnici u ostvarivanju nastavnog plana i programa”, izjavio je za Puls Pajić i najavio rešenja u cilju poboljšanja kvaliteta nastave u osnovnim i srednjim školama.

Po njegovim rečima obrazovanje je stub opstanka Srba na Kosovu i Metohiji.

“Naši rezultati će biti još bolji kada budemo imali više učenika u školskim klupama. To je cilj našeg ministarstva, ali i celokupne Vlade Srbije”, naglasio je Aleksandar Pajić,  najavljujući nastavak budžetskih  investicija u obrazovni sistem na KiM.

Sastanku su između ostalih prisustovali i predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju, kao i načelnica školske uprave Jasmina Dedić i njeni saradnici iz Raniluga.

 

Izvor: RTV Puls

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."