KFOR o Dačiću: Nećemo napasti sami sebe

Portparol KFOR-a, Vinćenco Graso je danas kategorički demantovao jučerašnju izjavu ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića da navodno postoji “opasnost da Kosovo uz podršku zapadnih zemalja organizuje akciju na severu Kosova u službi utvrđivanja granica između Srba i Albanaca”.

“Da li treba da se pripremimo da sami sebe napadnemo”, upitao je portparol KFOR-a za portal “Gazeta Ekspress” (gazetaexpress.com), i dodao da su pripadnici međunarodnih mirovnih snaga raspoređeni u četiri opštine na severu Kosova.

KFOR operiše već 19 godina na celoj teritoriji Kosova i bez ikakvih ograničenja, rekao je Graso.

“KFOR je prisutan uvek na severu Kosova, u kampu u blizini Leposavića i sa patrolama za nadgledanje u četiri opštine ne severu Kosova, Severnoj Mitrovici, Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću”, naveo je Graso.

On je takođe ponovio stavove generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga, koji je pre nekoliko dana pozvao na mir i dao podršku dijalogu o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije.

Prištinski mediji su preneli da je Dačić juče izjavio da postoji opasnost da Kosovo uz podršku Zapada organizuje akciju na severu kako bi utvrdio granicu između Srba i Albanaca.

 

Izvor: Radio Kontakt plus / Beta

Comments