Apostolova: Zvaničnici optuženi za korupciju da se povuku

Šefica Kancelarije EU u Prištini Natalija Apostolova zatražila je od zvaničnika koji se sumnjiče za korupciju da napuste institucije, piše RTK na albanskom jeziku.

Apostolova je, istovremeno, apelovala da se odobri čitav niz zakona, koji podrazumevaju, između ostalog, otpuštanje optuženih zvaničnika iz institucija.

Apostolova je to rekla na regionalnoj konferenciji o korupciji, održanoj u četvrtak u Prištini i dodala da uprkos svemu postignutom u zakonodavstvu, Kosovo ima prostora da učini još više, navodi se u Unmikovom pres-klipingu.Kako je rekla, rat protiv korupcije je direktno povezan sa pitanjem vizne liberalizacije.

 

Izvor: Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."