Osnovci u poseti Gradskom muzeju: Umetnost je zabavna

Pod okriljem Dečje nedelje, đaci  svih osnovnih škola Kosovske Mitrovice danas su bili gosti Gradskog muzeja.  Razgovarali su sa kustosom, saznali da Kosovska Mitrovica ima muzej od 1959. godine, imali priliku da vide kako izgleda savremeno srpsko slikarstvo, konačno im je neko objasnio ko je taj Maksim koji lupa po diviziji  i kako on izgleda, ali naviše pažnje im je privuklo crtanje peskom.

„ Najviše nam se dopalo crtanje u pesku.  Nismo znali da je u muzeju zabavno. Ovo je prvi put da smo ovde i dolazićemo opet“ kažu mali đaci.

Njihov domaćin bila je Biljana Milenković, direktorica Muzeja koja ih je upoznala sa istorijatom ove kulturne ustanove.

„U muzeju se čuva istorija i kultura jednog naroda. To je jedna od najznačajnijih institucija kulture. Mi ovde, na nekki način čuvamo sve što je lepo i sve što je vredno“ rekla je Milentijević.

Ove godine Dečja nedelja  obeležava se pod sloganom „ Imam pravo da rastem srećno i zdravo.

Iyvor> Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."