Nemački KFOR nakon 19 godina napušta Prizren

Ceremonija odlaska nemačkih vojnika KFOR-a koji su 19 godina služili u Prizrenu biće održana danas na Trgu Šadrvan u Prizrenu.

Nemačka i nemačka vojska će i dalje ostati aktivni na Kosovu, prenosi Koha Ditore. Nakon skoro 20 godina prisustva  u Prizrenu, nemački vojnici prelaze u Filmski grad u Prištini i ostaju i dalje aktivni u okviru KFOR-a. Na mestu kampa u Prizrenu biće postavljen nemačko-kosovski Kamp za inovacije i obuke koji će biti podržan od strane sredstava Vlade Kosova i nemačkog Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj.

Na ceremoniji će prisustvovati državna sekretarka nemačkog Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj, Maria Flakbart i državni sekretar iz Ministarstva odbrane, Tomas Silberhorn. Oni će zajedno pozdraviti nemački kontingent KFOR-a u Prizrenu i na simboličan način otvoriti Park za inovacije i obuke.

Tokom boravka na Kosovu, državni sekretari će se sastati sa premijerom Ramušem Haradinajem i ministrom finansija Bedrijem Hamzom.

 

Izvor: TV Most

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."