Vlada RS podržala akciju za pomoć deci na KiM

Vlada Republike Srpske podržala humanitarnu akciju “Za dečiji osmeh i zdravlje dece na Kosovu i Metohiji”, koja traje do 31. decembra.

Na molbu Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, kabinet predsednika Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović donirao je 5.000 KM, izjavio je Srni predsednik Odbora Milorad Arlov.

“Veći dio prikupljenog novca biće usmeren za lečenje više od 100 teško bolesne i dece sa posebnim potrebama, a ostatak za paketiće predškolcima i školarcima na Kosovu i Metohiji”, istakao je Arlov.

Arlov je podsetio da je humanitarna akcija “Za dečiji osmeh i zdravlje dece na Kosovu i Metohiji” počela u septembru, a sprovodi se u osnovnim i srednjim školama, institucijama i javnim i privatnim preduzećima u Republici Srpskoj.

“Prva uplata bila je iz opštine Han Pijesak i učenika i profesora Srednjoškolskog centra `Golub Kureš` iz Bileće. Potvrde o učešću dobili smo i od gradova Banjaluka i Prijedor, opštine Brod i više osnovnih i srednjih škola”, naveo je Arlov i dodao da je akciju podržalo i Ministarstvo prosvete i kulture Republike Srpske.

On je rekao da će donacija biti uručena uoči Pravoslavne nove 2019. godine.

Arlov je zahvalio svima koji su podržali akciju.

Donacije se mogu uplatiti na račun Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji, na žiro račun 555-10000341964-45, pomoć deci Kosova i Metohije”.

 

Izvor TV Most

 

Comments

Pročitaj još