Vlada RS podržala akciju za pomoć deci na KiM

Vlada Republike Srpske podržala humanitarnu akciju “Za dečiji osmeh i zdravlje dece na Kosovu i Metohiji”, koja traje do 31. decembra.

Na molbu Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, kabinet predsednika Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović donirao je 5.000 KM, izjavio je Srni predsednik Odbora Milorad Arlov.

“Veći dio prikupljenog novca biće usmeren za lečenje više od 100 teško bolesne i dece sa posebnim potrebama, a ostatak za paketiće predškolcima i školarcima na Kosovu i Metohiji”, istakao je Arlov.

Arlov je podsetio da je humanitarna akcija “Za dečiji osmeh i zdravlje dece na Kosovu i Metohiji” počela u septembru, a sprovodi se u osnovnim i srednjim školama, institucijama i javnim i privatnim preduzećima u Republici Srpskoj.

“Prva uplata bila je iz opštine Han Pijesak i učenika i profesora Srednjoškolskog centra `Golub Kureš` iz Bileće. Potvrde o učešću dobili smo i od gradova Banjaluka i Prijedor, opštine Brod i više osnovnih i srednjih škola”, naveo je Arlov i dodao da je akciju podržalo i Ministarstvo prosvete i kulture Republike Srpske.

On je rekao da će donacija biti uručena uoči Pravoslavne nove 2019. godine.

Arlov je zahvalio svima koji su podržali akciju.

Donacije se mogu uplatiti na račun Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji, na žiro račun 555-10000341964-45, pomoć deci Kosova i Metohije”.

 

Izvor TV Most

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."