SL: Osuđujemo napad u Klini, EULEKS i KFOR da deluju u skladu sa svojim mandatom

Srpska lista danas je najo[trije osudila napad na staricu i pljačku 15 srpskih kuća u selu Grabac u opštini Klina.

“Najnoviji napadi na Srbe u selu Grabac, u opštini Klina u kojem je  opljačkano više od 15 kuća, a tom prilikom napadnuta i 88 godina stara  Ilinka Nešić, nastavak su politike zastrašivanja Srba južno od Ibra sa  ciljem sprečavanja povratka raseljenih i proterivanje preostalih Srba,  pre svega u Metohiji” stoji u saopštenju Srpske liste.

Iz Srpske liste kažu da su podignute tenzije jednostranih poteza pojedinih albanskih predstavnika  direktan uzrok, a ovakvi napadi su njihov rezultat na terenu, jer  se stvara atmosfera nekažnjivosti napada na Srbe.

“Srpska lista najoštrije osuđuje ove napade i poziva nadležne da se  napadači pronađu i procesuiraju. Svesni ovlašćenja i obaveza  međunarodnih misija Euleksa i Kfora pozivamo ih da deluju u skladu sa  svojim mandatom, a ne samo da nečinjenjem budu svedoci ali i  saučesnici napada na Srbe” stoji na kraju saopštenja.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."