Popović: Ove godine je u domove useljeno 430 brucoša

Kraj prošle i početak ove radne nedelje bio je u znaku raspodele i useljavanja novih studenata u studentske domove.Tako je bez razlike i u Kosovskoj Mitrovici u domovima za učenike i studente prištinskog Univerziteta.

“Od redovnog održavanja , preko molersko-farbarskih radova ,postavljanja novih keramičkih podova u nekim domovima , pa do obezbeđivanja sanitarno-higijenskih uslova,došli smo do još jednog novog početka i useljenja brucosa u studentske domove i ove godine”,rekao je gostujući u prvoj emisiji nove sezone radio kosovske Mitrovice “Mitrovica na dlanu”.

“Kapacitet domova u Kosovskoj Mitrovici je 1745 mesta, od toga je 70 mesta za potrebe učenika koji sa strane dolaze da pohađaju srednje škole, a ostalo koriste studenti svih 10 fakulteta prištinskog Univerziteta.Ove godine je u domove useljeno 430 brucosa, sto je u poređenju sa mnogo većim univerzitetskim gradovima impozantan broj,dodao je Popović.

Ovih dana je posebno živo u našim studentskim domovima, svi se bore za svoje mesto i traži se krevet više, a mi se trudimo da svima izađemo u susret.Prema brucošima se , posebno ophodimo kao prema svojoj deci ,jer razumemo da su na novom početku , da se odvajaju od kuće i da im svaka podrška znači,kaže u razgovoru sa nama direktor Studentskog centra Jovo Popović .Razlikuju se po tome što Studentski centar ne deli mesta u domovima , već samo vrši raspodelu,a mesta obezbeđuju fakulteti.

U razgovoru je pohvalio savremenu kuhinju koja priprema više od dve hiljade obroka dnevno, polikliniku sa najsavremenijom opremom za dijagnostiku ,gde ordiniraju profesori Medicinskog fakulteta ,ali je, na naše pitanje u šta bi još uložili , rekao da bi to bila posebna zgrada sa salama za vannastavne aktivnosti studenata. Za sada prostor to ne dozvoljava pa studenti osim ,čitaonice , biblioteke i teretane  imaju jedino na raspolaganju gradske terene za sport i rekreaciju.

Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još