• Početna>
  • Vesti>

Gračanica: Popović sa direktorima zdravstvenih ustanova

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović održao je sastanak sa direktorima zdravstvenih institucija na teritoriji lokalne samouprave, na kojem se, između ostalog, razgovaralo i o izgradnji nove bolnice u Gračanici.

Popović je, zajedno sa direktorom zdravstva opštine Gračanica Aleksandrom Popovićem, razgovarao sa direktorom bolnice u Gračanici Bratislavom Lazićem i direktorima Domova zdravlja.

Tokom razgovora ocenjeno je da je interes svih zdravstvenih institucija da zdravstveni sistem, na svim nivoima, funkciniše dobro i kvalitetno.

“Ovo je jedan od prvih kordinisanih sastanaka u oblasti zdravstva, na kojem su doktori i direktori zdravstvenih institucija imali priliku da iznesu svoje aktuelne probleme, ali i vidimo na koji način Opština može da pomogne. Važno je da zdravstvo postavimo na `zdrave noge`, jer to od nas očekuju naši građani”, istakao je Popović.

Predsednik je kazao da je jedna od tema bila i izgradnja nove bolnice u Gračnici, za koju je kazao da je veoma bitna za opstanak Srba na ovim prostorima.

“Radimo na pripremi tehničke dokumentacije i uskoro ćemo izaći sa najboljim rešenjem. Pored zdravstva podjednako za naš opstanak je i obrazovanje i Opština je u najvećoj meri opredeljena za ulaganja u ovim oblasima i zato radimo da stanje poboljšamo”, istakao je Popović.

Direktor bolnice u Gračanici dr Bratislav Lazić napominje da je ovakvim organizacionim pristupom moguće podizanje kvaliteta zadravstvenih usluga u ovom delu Kosova.

“Kao što znamo opredeljena su značajna sredstva za rešavanje problema koja ovde imamo. Zato možemo da očekujemo dobar pomak u podizanju kvaliteta zdravstvenih usluga stanovništvu. Planiranim prostornim kapacitetima u narednom periodu obezbedićemo da naši stručni kadrovi, koji su na visokom nivou, profoukcionišu u punom kapacitetu. Radimo na strategiji za duže staze i očekujemo da naše planiranje i sve predviđene akcije u narednom periodu to i omoguće”, rekao je Lazić, ističe se u saopštenju.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još