Brnabić: Na Prištinu ne može da se računa, Beograd pouzdan partner

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Beogradu da međunarodna zajednica shvata da na Prištinu ne može da se računa, jer ne poštuje preuzete obaveze, dok je Beograd pouzdan partner, strpljiv i tolerantan.

Premijerka je naglasila da Priština nije ispunila dogovoreno Briselskim sporazumom već pet godina, a da je Beograd odgovoran partner.

Brnabić je navela da je jedna od tema u Ženevi, gde je ranije danas učestvovala na skupu ”Dijalog o Zapadnom Balkanu”, bio i dijalog Beograda i Prištine, da je svojim sagovornicama govorila o stalnim provokacijama Albanaca na KiM, “stalnim upadima sa dugim cevima”, a da pri tom Beograd ostaje strpljiv, tolerantan i smiren.

Ukazala je i na izjave albanskih zvaničnika o ukidanju granica između Kosova i Albanije i upitala kako bi bilo da Beograd govori o ukidanju granice između Srbije i Republike Srpske.

“Ako hoćemo da gledamo u budućnost, nemojte da vodimo politiku dugih cevi”, rekla je premijerka novinarima u Beogradu.

Govoreći o poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Rusiji, Brnabić je rekla da to što se tokom dve nedelje sastao sa predsednicima Kine i Rusije govori koliko je Vučić ozbiljan svetski lider.

 

Izvor: Radio Kontakt plus / Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."