Gračanica: Poljoprivrednicima uručeni motokultivatori

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović posetio je danas Zemljoradničku zadrugu u Gušterici gde je poljoprivrednicima uručio motokultivatore.

Popović je istakao da će opština nastaviti značajno da podržava poljoprivrednike na njenoj teritoriji.

“Danas smo imali više sastanaka i konkretnih ideja o tome kako možemo da pomognemo poljoprivrednike i ubuduće ćemo nastaviti sa konkretnom pomoći ovdašnjim poljoprivrednicima. Oni su izrazili želju da ovaj put to budu motokultivatori, koji će pospešiti njihovu proizvodnju. Mi smo u više navrata pričali o tome da želimo da pomognemo našim poljoprivrednicima i da je poljoprivreda osnovna grana naše opštine”, istakao je Popović i dodao da će nastaviti sa ovakvim inicijativama i direktnom komunikacijom sa firmama koje se bave poljoprivredom.

Popović je dodao da je ove godine konačno završen projekat kao i osnivanje Zemljoradničke zadruge i istakao da će već početkom naredne godine početi da radi svojim punim kapacitetom.

Poljoprivrednici su izrazili zahvalnost opštini, a naročito predsedniku Srđanu Popoviću na doniranoj pomoći i istakli da su im motokultivatori bili prekopotrebni za obavljanje poljoprivrednih radova.

 

Izvor: Radio Gračanica

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."