Gračanica: Poljoprivrednicima uručeni motokultivatori

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović posetio je danas Zemljoradničku zadrugu u Gušterici gde je poljoprivrednicima uručio motokultivatore.

Popović je istakao da će opština nastaviti značajno da podržava poljoprivrednike na njenoj teritoriji.

“Danas smo imali više sastanaka i konkretnih ideja o tome kako možemo da pomognemo poljoprivrednike i ubuduće ćemo nastaviti sa konkretnom pomoći ovdašnjim poljoprivrednicima. Oni su izrazili želju da ovaj put to budu motokultivatori, koji će pospešiti njihovu proizvodnju. Mi smo u više navrata pričali o tome da želimo da pomognemo našim poljoprivrednicima i da je poljoprivreda osnovna grana naše opštine”, istakao je Popović i dodao da će nastaviti sa ovakvim inicijativama i direktnom komunikacijom sa firmama koje se bave poljoprivredom.

Popović je dodao da je ove godine konačno završen projekat kao i osnivanje Zemljoradničke zadruge i istakao da će već početkom naredne godine početi da radi svojim punim kapacitetom.

Poljoprivrednici su izrazili zahvalnost opštini, a naročito predsedniku Srđanu Popoviću na doniranoj pomoći i istakli da su im motokultivatori bili prekopotrebni za obavljanje poljoprivrednih radova.

 

Izvor: Radio Gračanica

Comments

Pročitaj još