• Početna>
  • Vesti>

Brnabić: Besmislica da nisam spominjala Rezoluciju 1244 u UN

“Rezouciju 1244 spominjemo uvek na sastancima, i to se najbolje vidi u tome koliko je vlada uspešna u povlačenju priznanja jednostrano proglašenog tzv. Kosova u odnosu na sve ranije vlade“, poručila je premijerka Ana Brnabić.

Komentarišući prisustvo prištinske delegacije u Njujorku, premijerka je rekla da ne veruje da će ikada moći da budu bilo gde “osim u tom hodniku”.

Ana Brbnabić izjavila je da su besmislice tvrdnje da nije spominjala Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti u Ujedinjenim nacijama u Njujorku.

“Ti su navodi potpune besmislice. Netačno je da u UN nisam spomenula Rezoluciju 1244. To što to nisam rekla u svom govoru na samoj Skupštini UN, u generalnoj debati… iako je potpuno jasno na šta sam mislila”, rekla je premijerka novinarima u Beogradu upitana “da li to što nije spomenula tu rezoluciju u UN znači da je Srbija odustala od nje”.

Brnabićeva je rekla i da je “jasno i glasno” pomenula Rezoluciju 1244 dan pre, kada je govorila u sklopu “Akcije za mir”, gde je apelovala da se Misija Unmika na KiM ne smanjuje ni u broju članova ni njen mandat, i da se ta rezolucija u potpunosti poštuje.

“To svi znaju, a posebno onaj ko je bio u UN, tako da su to besmislene spekulacije nekog ko nema čime pametnije da se bavi nego da širi ovde lažne vesti”, rekla je premijerka.

“Spomenula sam, spominjemo je uvek, na sastancima, i to se najbolje vidi u tome koliko je vlada uspešna u povlačenju priznanja jednostrano proglašenog tzv. Kosova u odnosu na sve ranije vlade”, dodala je Brnabićeva.

Navela je i da postoje zemlje koje ne mogu da nađu papire kojima su priznali Kosovo, jer se bivši šef diplomatije Vuk Jeremić time, kaže, uopšte nije bavio.

“Imate zemlje koje ne znaju gde im je papir kojim su priznali Kosovo, a naša vlada, takozvani ministar na steroidima, putovao je, nije sletao u Srbiju, ali nije to tražio od zemalja koje su rekle ili za koje je Kosovo reklo da su priznale nezavisnost. Nije tražio da pogleda papir, tako da je to ono čime se mi bavimo”, rekla je premijerka.

Upitana da prokomentariše situaciju u kojoj joj je Bedžet Pacoli, kada su se sreli, zahvalio što mu je dozvolila da dođe, Brnabićeva je rekla da to nije za komentar.

“Nemam šta da komentarišem izjave Pacolija. Tamo su bili i mogli su da budu na hodniku i neće u skorije vreme, ako i kada i budu, a ne verujem da će ikada moći da budu bilo gde osim u tom hodniku. To je što je, moramo da ih trpimo takve kakvi su”, rekla je premijerka.

 

Izvor: RTV Kim / Tanjug

Comments

Pročitaj još