Tači Mičelu: SAD je naš doživotni saveznik

Hašim Tači razgovarao je u Njujorku sa pomoćnikom američkog državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove Vesom Mičelom kojem je, kako je saopšteno iz kabineta kosovskog predsednika, preneo da je podrška SAD procesu dijaloga Beograda i Prištine bitna za postizanje konačnog i pravno obavezujućeg sporazuma

“SAD je naš doživotni saveznik. Sve procese smo projektovali i završili zajedno. Mi nikada nećemo skrenuti sa ovog puta”, rekao je Tači prema saopštenju.

Na sastanku je, kako se navodi, bilo reči i o produbljenju “bilateralnih odnosa”, unapređenju evroatlantske agende Kosova, procesu transformacije kosovskih bezbednosnih snaga u kosovsku vojsku, kao i o poslednjoj fazi dijaloga o potpunoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Govoreći o poslednjoj fazi dijaloga, Tači je kazao da je američka podrška ovom procesu veoma bitna za postizanje konačnog i pravno obavezujućeg sporazuma.

Mičel je, kako se kaže u saopštenju, uverio Tačija da će SAD nastaviti da pružaju podršku Kosovu.

Sastanku su prisustvovali i Ramuš Haradinaj i Bedžet Pacoli, dodaje se u saopštenju.

 

Izvor: Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."