Radiju Goraždevac isključena struja zbog neizmirenih dugovanja

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Kosovu protestuje zbog isključenja struje Radio Goraždevcu i traži od Kompanije za distribuciju i snabdevanje električnom energijom (KEDS) na Kosovu da omogući rad ovom mediju.

Kako je UNS-u rekao glavni urednik Radio Goraždevca Darko Dimitrijević, danas su u ovaj radio došli radnici KEDS-a i zbog duga isključili struju.

„Dug za struju već dve godine unazad našem radiju plaća Opština Peć. Oni to plate jednom godišnje. Šef kabineta Opštine Durim Šeremeti rekao mi je da je nalog za plaćanje dat odavno, ali da još uvek opština nije platila zbog nedostatka novca u budžetu, kao i da će ovaj problem što pre biti rešen“, rekao je UNS-u Dimitrijević.

On je istakao i da je sa ovom činjenicom upoznao radnike KEDS-a, ali da su oni bili vrlo neprijatni i da nisu hteli da ga saslušaju.

„Program je prekinut usred emisije o verskoj toleranciji. Rekli su da njih ne zanima ni predsednik opštine, ni opština i da oni moraju odmah da isključe struju. Molio sam ih da sačekaju da vidim šta se dešava i da završim emisiju, ali se nisu obazirali. Sad tražim način da nastavim emitovanje“, kaže Dimitrijević.

Durim Šeremeti za UNS je potvrdio da Opština Peć pomaže Radio Goraždevac i naveo da će dug biti plaćen u najkraćem roku.

„Mi to plaćamo jednom godišnje, da ne bismo morali svakog meseca. Nalog je u finansije poslat još pre mesec dana, ali do sada nije plaćen. Pozvao sam finansije i obećali su mi da će problem brzo biti rešen, ali da to ne može biti odmah jer se procedure u Opštini moraju ispoštovati“, rekao je Šeremeti UNS-u.

UNS poziva KEDS, da uz garancije Opštine Peć da će dug biti plaćen, bez odlaganja uključi struju radio Goraždevcu, kako slušaoci ovog radija, zbog birokratskih procedura, ne bi bili uskraćeni za informacije od javnog značaja.

Izvor: RTV Kim

Comments