Kancelarija za KiM: Čestitka žiteljima Gračanice povodom Dana opštine

Poštovani gospodine Popoviću,  

U ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju i svoje ime, Vama, i svim žiteljima Gračanice čestitam Dan vaše opštine i veliki pravoslavni praznik Rođenje Presvete Bogorodice – Malu Gospojinu.

Viševekovno trajanje, satkano na temeljima neprolazne istorijske slave, učinili su da je Gračanica danas urbano središte, ali i kulturni i privredni centar u središnjem delu Kosova i Metohije.

Uvažavajući temelje takve istorije, koja je protkana i pregalaštvom žitelja vašeg kraja, kao i velikim prirodnim bogatstvima, Gračanica zaslužuje posebno mesto u svim razvojnim planovima Kosova i Metohije, kroz intenzivnu saradnju lokalnih vlasti i Vlade Republike Srbije.

Nedavna poseta predsednika Republike Srbije Aleksandara Vučića Kosovu i Metohiji označila je prekretrnicu i najavila veliki talas ulaganja i snažnu borbu za bolji položaj srpskog naroda u pokrajini.

Neka nam to svima zajedno bude podsticaj da se, ponosni na svoju prošlost i ukorenjenost na ovim prostorima, okrenemo budućnosti i stvaranju uslova za stabilan ekonomski razvoj i kvalitetniji i dostojanstveniji život naših ljudi na Kosovu i Metohiji.

Sa uverenjem da ćemo te planove zajedno ostvariti, želim vam još jednom srećan Dan oštine.

 

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."