Tači: Poštujem legitimni interes zvaničnika Srbije za Srbe na Kosovu

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini je pre Vučića razgovarala  sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem koji je, pak, pre nego što je Vučić otkazao susret sa njim, izjavio da dijalog nema smisla ako sporazum neće obuhvatiti međusobno priznanje, kao i članstvo Kosova u UN i ostalim međunarodnim organizacijama. O najavljenoj Vučićevoj poseti Kosovu, Tači je naglasio da poštuje “legitimno interesovanje predstavnika Srbije da razgovaraju sa predstavnicima srpske zajednice na Kosovu, kako bi i njima objasnili da nije potreban strah i panika”.

“Nadam da će (tokom posete) biti poslate poruke mira, dobrosusedskih odnosa, zajedničkog života i neophodnosti za postizanje konačnog sporazuma između Kosova i Srbije”, izjavio je Tači.

 

Radio Slobodna Evropa, RKM

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."